Dima (Bizkaia)

Soldadutzarako zozketa Bilbon; Afrikara tokatu

Soldadutzarako zozketa Bilbon; Afrikara tokatu <p>21 urterekin joan zen `Kari&ntilde;o&acute; Bilbora bigarrenez, soldadutzarako zozketara. Bozgorailuetatik esaten zuten nor nora joan behar zen. Berari Afrikara tokatu zitzaion eta ordura arte itsasoa hurbiletik ikusi barik zegoen. Algecirasera lehenengo eta handik Marokora. Han ikasi zuen gaztelania apur bat. Eskolarik ere ez zuela dio, gerra sasoian eskolak kendu egin zituztelako.</p>

Tamaina:

21 urterekin joan zen `Kariño´ Bilbora bigarrenez, soldadutzarako zozketara. Bozgorailuetatik esaten zuten nor nora joan behar zen. Berari Afrikara tokatu zitzaion eta ordura arte itsasoa hurbiletik ikusi barik zegoen. Algecirasera lehenengo eta handik Marokora. Han ikasi zuen gaztelania apur bat. Eskolarik ere ez zuela dio, gerra sasoian eskolak kendu egin zituztelako.