Bilaketa

Pasarteak (44)

• Atunetan, osabarekin
    ...uz. Behatzak falta zitzaizkien arrantzale askori. Despeska ere eskuz. Beitarik ez, arto azala erabiltzen zut...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Mallako antxoaren arrantza
    ...umeek libratzen zituzten gero antxoak sareetatik; despeska deitzen zitzaion. Lan gogorra izaten zen. Mallako...
  • Emakumeen lanak arrantza munduan
    Emakumeen lanak. Despeska emakumeek egiten zuten. Itsasontzia lehorreratzen...makumian lanak zeintzuk izaten zian? - (L) Beno, despeskatik aparte sariak konpontzen ta, e!... - Horixen…...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Despeskako lanaren inguruko azalpenak
    Goizeko ordu txikietan despeskara joan behar izaten ziren emakumeak, arraina sare...inarekin iristen zirenean etxez etxe joaten ziren despeskarako emakume bila. Eugenik dio Askizuraino ere joa... Mallako arraina gehiago ordaintzen zen. Sarritan despeskatik zuzenean joaten ziren gero fabrikara lanera il...oaten ziren gero fabrikara lanera iluntzera arte. Despeskako sareak nolakoak ziren. Gizonezkoek garbitu eta ...
  • Egunean egunekoa kobratzen zuten
    ...airik gogorrena udaberria izaten zen lan aldetik. Despeskan egunean egunekoa kobratzen zuten, eta fabrikan l...koan, bi-hiru egunean edo. Nagusia italiarra zen. Despeskako lanarengatik erreal bat ordaintzen zieten.
  • "Potxetan" entretenitzen ziren moila aldeko mutikoak
    ...apatzen zen arraina. Arraina "mailatzen" zenean, "despeska" egiten zen gero (arraina saretik libratu). Geldi...
  • Goizeko ordu txikietan despeskara
    ...a gerora moilako arranplan, denak ilaran jarrita. Despeskako arraina ("mallakoa") gehiago ordaintzen zen.despeskan. Ta ni’re despeskan jun izanda natxion. Gitxi, zuek gehidxo. Ni gitx..., goizeko ordu bitan igual txalupa etorri zala ta despeska, antxuai burua, zea, kentzea, saretikan ateatzea....
  • Emakumeen lana mallako arrainarekin
    ...beti danok. - Klaro, ordun emakumiak eta… - Ta despeskan, txingorretan ta, goizeko bostetan jaiki ta, lau...
  • Lehen arraina gertuago egoten zen
    Moilan despeskan lan handia egoten zen: buruak kendu sareetatik, ...
  • Antxoatan; izurdeekin eta ardoran
    ...gira. Maila botatzen zuten garai batean, eta gero despeskatu. Gero izurdeekin hasi ziren. Ardoraren sua, ila...

Emaitzak: 44 | Orriak: 1 2 3 4 5