Bilaketa

Pasarteak (44)

Media: Bideoaren ikonoa
  • "Despeskan" bergetan
    ...kentzen zituzten haietatik antxoak; lan hori zen "despeska".
  • "Despeskarako" deia etxerik etxe
    ... gero, ordurik gabe. Sareekin arrantzatu ostean, "despeskarako" deitzen zieten emakumeei etxerik etxe, arrai...
  • Emakumeek egiten zuten despeska
    ...ia jo abisu moduan eta emakumeak hurbiltzen ziren despeska egitera, hain zuzen ere, antxoak sareetatik askat.... Antxoatara gaueko 10ak aldera irteten ziren eta despeska goizeko ordu txikietan egin behar izaten zen gehi...
  • Egiguren lantegian aritu zeneko garaia
    ...on eta ez zuen onartu. Bere emazteak garai hartan despeskan lan egiten zuen, mallako antxoa saretik libratze...
  • Eskolara joan beharrean Getariara despeskara
    ...ntxoei burua kentzera. Getariara ere joaten ziren despeskara. Osabak ibiltzen ziren motor txikiekin. Kalerik.... Kalerik kale iragartzen zuten jendea behar zela despeskarako eta goizeko 4ak aldean kamioian etortzen zitz...eko 4ak aldean kamioian etortzen zitzaizkien bila despeskara eramateko; bueltan oinez etortzen ziren arrosar...ueltan oinez etortzen ziren arrosarioa errezatuz. Despeska nola egiten zuten.

• Despeska nola egiten zuten; antxoaren kontserba
    ...zan motor txikiekin. Familiakoengana joaten ziren despeskara, baina baita besteengana ere. Egunean ordaintze...inguruan hasten zen eta goizean hotz egiten zuen. Despeska nola egiten zuten; arrainak nola libratzen zituzt...
  • Ortizenean kontserba-lanean
    ...la etortzen ziren kaleetan diarka. Ama eta izebak despeskara joaten ziren Getariara. Berak salazoian eta atu...ntalak o hartu, oiñetakuak o, eta juten zian. Nik despeskan ez nun behiñ´e in. Nik ez. Baiño gure amak eta i... Nik ez. Baiño gure amak eta izekok eta asko! - Despeska juten zian? - Despeska juten zian orduan. - Getaira? - Getaira, bai. T...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Antxoa prestatzeko prozesua: "salmueran" garbitu, burua kendu…
    ...aiño itxian izaten zan, ba, gitxi, kilo batzuk, o despeskatik ekarritakua o horrela. Baiño fabrikan ya iten ...
  • Porturako sarrera arriskutsua
    Moilan emakumeek despeskan (antxoei burua saretik libratzen) lan egiten zut...