Bilaketa

Pasarteak (44)

• Sareak hornitzen
    ...a txikiya zuna ta arraia han geratzen zena, gero, despeska… -Burua izaten da malla ttiki-ttikiya. Eta gero ...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • 'Lekeitioko San Pedropeko iturriaren aurrean' kanta
    ... Pedropeko iturriaren aurrian, hamalau atso atso despeskan dagoz, 'Askatasun' baporian" Despiskan zan, an...
  • Arraina garbitzeko "plantxak" portuan
    ...iña kanta...]? - Kantaten. Kanta... Juten zirian despeskan ama, nebia ta aiztia; ta ni geratuten nintzan ar...plantata hantxe. Plantxan planta, ta hantxe ganin despeska, etxera erun barik eskamak-eta, besuak-eta, hantx...
  • Mahoizko prakak eta arrain-usaina dantzako orduan
    ... - Ez? - Eurak be arrain usiñaz ibiltten zirin, despeskan ta ibiltten zirin ta pabriketan salazoi eitten t...
  • Emakumeak portuan "despeskan"
    ...t ongietorria egiteko. Emakume ugari aritzen zen "despeskan".
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Emakumeen lana: despeska eta otarrak garbitzea
    Gregorioren ama arrainak "despeskatzen" (antxoei burua saretik soltatzen) aritzen ze...ortzen zien sare tartian buruak kentzera, arraiña despeskatzera, burua soltatzera antxoai. Betetzen zienian ...rako berriz otarrak garbittu-ta. Sariak garbittu, despeskatu, buruak eta apartatu ta gizonai preparatu itxas...
  • Goiko plazako erromeria eta moila ingurua
    ...Bainua hartu ondoren lanera joaten zen. Marinelak despeskan aritzen ziren moilan.

• Despeska
    ...sarearekin arrainak harrapatu eta gero, lehorrean despeskan aritzen ziren. Saretik arrainak askatzeari esate...en ziren. Saretik arrainak askatzeari esaten zaio despeska. Lan handia ematen omen zuen arrainak askatzeak. ...
  • Arrantza gerra garaian
    ...n. Gauetan ateratzen ziren eta uretan egin zuten "despeska".
    Media: Audioaren ikonoa
    ...Bisigutarako tretzak egin ostean bere ama antxoen despeskan aritzen zen. Gerora bolintxan hasi ziren, gaur e...

Emaitzak: 44 | Orriak: 1 2 3 4 5