Bilaketa

Pasarteak (45)

• Sareak hornitzen
    ...a txikiya zuna ta arraia han geratzen zena, gero, despeska… -Burua izaten da malla ttiki-ttikiya. Eta gero ...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • 'Lekeitioko San Pedropeko iturriaren aurrean' kanta
    ... Pedropeko iturriaren aurrian, hamalau atso atso despeskan dagoz, 'Askatasun' baporian" Despiskan zan, an...
  • Arraina garbitzeko "plantxak" portuan
    ...iña kanta...]? - Kantaten. Kanta... Juten zirian despeskan ama, nebia ta aiztia; ta ni geratuten nintzan ar...plantata hantxe. Plantxan planta, ta hantxe ganin despeska, etxera erun barik eskamak-eta, besuak-eta, hantx...
  • Mahoizko prakak eta arrain-usaina dantzako orduan
    ... - Ez? - Eurak be arrain usiñaz ibiltten zirin, despeskan ta ibiltten zirin ta pabriketan salazoi eitten t...
  • Emakumeak portuan "despeskan"
    ...t ongietorria egiteko. Emakume ugari aritzen zen "despeskan".
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Emakumeen lana: despeska eta otarrak garbitzea
    Gregorioren ama arrainak "despeskatzen" (antxoei burua saretik soltatzen) aritzen ze...ortzen zien sare tartian buruak kentzera, arraiña despeskatzera, burua soltatzera antxoai. Betetzen zienian ...rako berriz otarrak garbittu-ta. Sariak garbittu, despeskatu, buruak eta apartatu ta gizonai preparatu itxas...
  • Goiko plazako erromeria eta moila ingurua
    ...Bainua hartu ondoren lanera joaten zen. Marinelak despeskan aritzen ziren moilan.

• Despeska
    ...sarearekin arrainak harrapatu eta gero, lehorrean despeskan aritzen ziren. Saretik arrainak askatzeari esate...en ziren. Saretik arrainak askatzeari esaten zaio despeska. Lan handia ematen omen zuen arrainak askatzeak. ...
  • Arrantza gerra garaian
    ...n. Gauetan ateratzen ziren eta uretan egin zuten "despeska".
    Media: Audioaren ikonoa
  • Lehengo Ondarroa
    ...rela. Etxeetara joaten ziren ate-joka, emakumeei "despeskara" joateko eskatzen. Ordu txikietan ibiltzen zire...ntzin jun eta goxin etorri. Eta gero, ba, hantxe, despeskan ta hori, ze goxin igual etortzen zin goixeko lau..., BUM, ati joten eben mazuaz eta “Fulanaaa, despeska etorteko!”. Eta eitten gendun, ba, despeska jun, ta hantxe txalopan jarri eta saretik bana-ba...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa

Emaitzak: 45 | Orriak: 1 2 3 4 5