Berriz (Bizkaia)

Morcillo Bilboko obispoarekin harremana

Morcillo Bilboko obispoarekin harremana <p>Gasteizko seminarioan zegoela, uda batean apaizgaiak Saturraranera eraman zituzten hamabost egun pasatzera. Gazteak ziren eta bikain pasatu zuten, baina bera etxean baserriko beharretan ari zirenekin akordatzen zen. Hurrengo urtean Morcillo Bilboko obispoari eskutitza idatzi zion bere egoera azalduz. "Herri Gaztedi" ren sorrerako mugimenduetan Bilbon elkartu ziren batean, obispoarekin hitz egiteko aukera izan zuen eta harremana sortu zen euren artean. Luze hitz egin omen zuten.</p>