Bermeo (Bizkaia)

Euskadiren alde lan asko egindakoa

Euskadiren alde lan asko egindakoa Aintzane oso iraultzailea izan da, ez du beldurrik izan. Asko egin du Euskadiren alde. Baserriz baserri ibili da zigortuentzat janaria eta gauzak biltzen.

-Billurre be eukiko zenduen?
-Ez dot okin atxiñen ikararik e, total ezan nai e rebulusionaidxie e, ni? Oingo, atxiñen e, Jesus! Nondik e nai ibilli ni? Nik euskadiaitxik in dxot, ta gure jentiek in dxau, e? ez neuk esateko, ez neuk esateko, kariñotxu. Euskadiaitxik asko, asko, sigortute be on dizen gustidxentzako. Ni ta izeko ibiltzen’zan garie, ametik, baserri guztidxetatik batzien, beitu barik nor dan, euskaldune dana, herriku dana, batzin gauzek hareri eruteko gabonatan de dxaidxetan.

Egilea(k): Nagore Fernandez