Lan baldintzak: emakumeek gutxiago kobratu

Lan baldintzak: emakumeek gutxiago kobratu Ez du gogoan bere lehen soldata, baina txikia zen. Berdin kobratzen zuten mutilek eta neskek. Bi mutil eta lau neska zeuden. Legeak gaizki ipinita zeudela dio; langileek ez zuten irabazten zutena kotizatzen. Berak aurre egin zion zuzendaritzari, hori jartzeko. Tailerrean emakumeek eta gizonezkoek ez zuten berdina kobratzen; emakumeek gutxiago, baina bulegoan ez. Bera kudeatzaile lanetan hasi zenerako, 1945 ingururako, berdin irabazten zuten. Grebak, langileek Labe Garaietan bezala kobratu nahi zutelako.