Durango bonbardatu ostean, Berriztik Oromiñora

Durango bonbardatu ostean, Berriztik Oromiñora <p>1937ko martxoan, Durangoko bonbardaketa pasa eta berehala, Oromi&ntilde;oko Trazola baserrira joan ziren ihesean. Aitita gurdiarekin eta ganaduekin joana zen. Lau umeak beste emakume batekin, karroa trastez beteta. Gogoan du Durango oinez zeharkatu zutela erdi-erditik. Oraindik sutan zegoen herria.</p>

Tamaina:

1937ko martxoan, Durangoko bonbardaketa pasa eta berehala, Oromiñoko Trazola baserrira joan ziren ihesean. Aitita gurdiarekin eta ganaduekin joana zen. Lau umeak beste emakume batekin, karroa trastez beteta. Gogoan du Durango oinez zeharkatu zutela erdi-erditik. Oraindik sutan zegoen herria.