Angiozarko erreken izenak eta kokalekua

Hizlaria(k): Lonbide Elorza, Juane

Angiozarko toponimia; errekak, presak, errotak.

Transkripzioa

- Bai, horretxek erabagitzen jok, zera, […]. Hori Kirimaingo errekatxua. Horretxek Bergara ta Elgeta lehenau horretxek erabagitzen jittuan. Oin Bergara ta Angiozar erabagitzen dittuan moduan, ba, lehen Angiozar Elgetakua zela zan… Honetxek errekatxuonek. Honek alde batera Ziarrerokua be Bergarakua dok, baiña [Lopeko…], mugarrixa hantxe jak. Ta honek hona, bestekaldera. Honetxek erabagitzen eban. Ta gero […] atzera joiak beste bat ta harek Ubera ta Elgeta […]. Errekatxuen zeretatik. Oin be Askasibarbolua Angiozarkua da, errekatxua bestekaldetik, ta Aldaietxebarriri etxostian pasatzen [jao], baiña Bergarakua.
- […]
- Ya beste hau? Beitzibar? Beitzibar […] gora?