Basalgo auzoko toponimia; errekak

Basalgo auzoko toponimia; errekak.

Transkripzioa

- Bueno, urekin hasi garanez, errekatxuen izenak bai? Hamen Mostei… bueno, hamen Lonbide… Mostei alde hontatik […] doiana…?
- Iturriberri… Kontuz, Iturriberri beheraiño doiana ala hemen goixan ertetzen dabena?
- Behian esaten jako Iturribarri esaten jakok… hau dok Fagorreko deposituak izango dittuk, eztok, honek?
- Bueno, Fagorra bera da hau, deposittuak hemen.
- A! Bale. Ta hau dok Lonbidetik doian errekia.
- Hori da.
- Hau dok bestia [Aiztizabalgo] gure alderaotik doian errekatxua.
- Bai, bai.
- Ba, Iturribarri, gero, hauxe, hauxe. Honi esaten jakon Iturribarri, honi. Hau dok [Aiztizabaldik] doian errekatxua, hau Lonbidetik-eta bajatzen dana eta hau besteau Larramendi aldera ixotzen dabena. Eta honek juntatzen dian lekuan behian beheko lautadatxua Iturribarri hori dok. Hau izengo dok, 98 hau, eztok?
- Bai, hori Iturriberri dao ipinitta hor. Bale. Hori be eindda. Gero, zuenetik eta beherutz doiana? Han gero bat eitten dala beste batekin gure itturraldian?
- Bai, hori Lonbidetik… Lonbideko basua. Hamentxe gure piñudixa etorritzen dan lekuan entradatik behera hasten dok sakon-sakonian behera.