Osintxuko eraikinen izenak

Osintxuko erdiguneko (kaleko) eraikinen izenak.

- Urzelaiko etxiak [ipini…], Urzelai kalea [ipini…], notia hola ipintzen jok, behintzat, Urzelaiko etxiak.
- Casas Urzelai.
- […] Ipintzen ez dabenian […] izenik horixe […], Urzelaiko etxiak.
- Ta honek, hurrengo taillar hori ze da?
- Hori Abraiñen taillarra. Abraiñena hori. Hori Abraiñen taillarra. [Horrek zerera] jun ta oin be ez hori […]. Horrek… Abraiñen taillarra beti. Hori ipini juan Abraiñen zerria lehen ta gero taillarra ipini juan ta… Abraiñena, behintzat, hori.
- Elizia elizia?
- […] Parrokixia.
- Parrokixia?
- Ez, ez, elizia.
- Gero haruzko etxerarte illara hortan ez dao beste… hola izen partikularrik ala?
- Hor… danak etxe barrixak dittuk. Hor bestiek alkilerrien bizi dienak, baiña horrek etxiek iñok izenik…
- […] ez juat sekula entzun […]
- Ez.
- Hamen Tejerokua egongo da hor.
- Hau da Tejerokua ta horrek be lehen [… eukitzen zanian] ta notia izen dok beti, ba, […notia…], [????n etxia], bestia bestiena ta hori. Ostian… etxe berrixa han goikua. Ta Arotzanekua zuan lehen.
- Oin be bai, Arotzaenea oin be.
- Arotzanea. Haura da azkena, eskumatik azkena.
- Etxeberriko etxiak be Etxeberriko etxia, ez?
- Guk beti Etxeberri […].
- Ta horrek hor daren taillar horrek eta, horrek hola… eren izeneandik aparte, beste…?
- Horrek zera… lehenao zera jauan, taillarra, hori… Artetxena, Artetxen taillarra, behintzat, euan hori. Artetxen taillarra, […] danak Artetxenak zittuan.
- Frontoia […] horrek barruan sartu bihar dittuu?
- Frontoia, dana. Hortxe einda jarek. Artetxen taillarra. Hortxe sarrerara bittarteko danak oin eitten dabizen etxera bittarteko danak Artetxen terrenuak zittuan.
- Etxezaharra nun?
- Hau?
- […] barrixa eitten daren lekuan.
- Hor Etxezaharra zuan, Etxezaharrekua.
- Zubixak badauka izenik?
- Ez. […] Osintxuko zubixa euki leike.
- Osintxuko zubixa?
- Ez juau beste zerik esan, ta… Osintxuko zubixa beti. […]. Gero aurreko terrenua estaziñua… Haura be kendu zuan ta kitto.
- […]
- Baiña hor [ San Blasen?] txaletak izenik badauka?
- Txaletak Estaziñua. Ta gero haura zaharra dok Kasetia, Kasetia, oin estaziñuan kontran dauan etxiek…
- […].
- Ferrokarrillan kasetak. Kasetia. Basarrixorri Kasetia. Estaziñuan kasetia lehen egon zana izengo dok. Lehen esatziñuan egon zuan kasetia hari Kasetatxua esaten dotsau, beti egondakua, Kasetatxua. […] Ta beste aurrerao kontrako etxia, ba, Kasetia. Hari beti Kasetako… Kasetako fulana, ba, beti Kasetakua.
- […] bizi izaten.
- Bai, bai, hari Kaseta esaten jakuan. [San Blasen] etxia hori zuan lehelengua, Kaseta […]. Oin [San Blasen] etxe barrittik, ba…
- […]
- […] jausitta daok. Osea, botata daok hori.