Ardoa sendagai. Balaz zauritua

Elurretan gaizki pasa eta gero, berba ezin egin egon ziren, eta ardoa edaten zuten sendatzeko. Behin, bala bat sartu zitzaion hankan Jacan; gaur egun, oraindik marka dauka, zaina ebaki zuen, eta hanka ezin mugituta egon zen bederatzi bat hilabetez.

- Ardoa, ardo ona, ta hauraxe, eztarrixa gogortuta hillebetian ez da barriketia e?
- Ta ardua eraten ziñuan hori sendatzeko?
- Berba eitten e ahua ebalten najuan, baiña ez zan entzuten ezebe. Ba, gero halakon baten, pasau oskun, beratzi hillebetian etxera etorteke egon nitzuan. Beste baten balia sartu jatan hamen. Oinddio markia hamen jaukat ezagun.
- Hankan? Nola ba?
- Hamentxe. Holaxe. Errebotian jo paretia, ta hamen sartu. Ta zana ebagi, ta hankia holaxe, beratzi hillebete inguruan egon niñuan hau hola ein ezin, e? “No podía. No.” A! holaxe!
- Zuzen? Ezin ziñuan okertu ala?
- Zana ebagitta. Horrek ez dia gizurrak e? Horrek pasautakuak dare.