Beizama (Gipuzkoa)

Aitari laguntzen

Aitari laguntzen <p>Botikak Azpeitiko botikatik ekartzen zituen aitak. Injekzioak hiru ordurik hiru ordura jarri behar izaten ziren eta Mari Lurdesek laguntzen zion aitari lan horretan, hamabost bat urte zituela. Hor hasi zen bere bokazioa.</p>

- Botikak-eta ibiltzen zittun edo gehiau zan senda-belarrak…?
- Botikak-eta farmazitik. Azpeitin farmazi bat bazeuen ta zenbat aldiz juten giñen farmazi hortaa halako tokirako, halako esto. Bai, bai, bai, bai. Nik ikasi nun penicilina, extrectomicina… ba, urte haietan hiru ordutik hiru ordua jartzen zien “esas indicciones, no?”. Eta aittek ez zeuken juteik hiru urtetik… hiru ordutik hiru ordura, ta ni juten nintzen baserri hoiyetaa, ta hortxe hasi zan nere bokaziyue. Ikasi nun indiziyo hoiyek jartzen, eta aitte jun berrin hiru ordutik hiru ordua ni geatzen nitzen baserrin.
- Zenbat urtekin hori?
- Ba, aizu, hamalau? hamabost?