Basauri (Bizkaia)

"Euskara kalera urten behar dogu"

Ferminen iritziz, Eibarren euskararen egoera hobetu dadin, umeek kalean euren arten erabiltzea ezinbestekoa da.

Transkripzioa

- Baie kalera urten bar dogu, ostantzen ez dau balio. Ez badou urteiten kalera, kalean ez badau ume artien... ez dau...
- Baia gatza da kalean itea ze agian badaude lau edo bost ume eta haietako batek ez badaki... hori da...
- Klaro. gero, esaten dute "es falta de educación". Coño, es falta de educación, zer? Zer?
- Bai, hori da.
- Klaro. Ba ikisi, zergeittik ez dozu ikisten zuk?
- Bai, bai.
- Ta horregaiti galdu de hemen e, galdu de hori, zera, beti "kanpoko honek ez daki ta guazen iten oin erdera". Baie hor Gipuzkua aldien ta hortikan kendu aurien euskerie, han erdaldune sartu bazan derrigor eukin zittuen euskeraz ze ezpabe geratuko zan bazterrien.
- Klaro, holan izin behar da.
- Es que holan izin behar da.