Bardoze (Lapurdi)

Amorotzerat ezkondu

Bere sorterrian bizi izan zen bere ama hil zen arte. Senarrarekin ezkontzea deliberatu eta Amorotzerat joan zen bizitzera.

Transkripzioa

Bildurik ene denbora han pasatü goo nizin sorthü herrian. Etxe hartan ama instalatü nizin, eta bera egoiteko ordükotz ezindia beitzen eta nik ez aski sos bazterreat emanik bien bizitzeko han, ikhasi nizin trikotatzen mekanikan. Ordien erosi nizin mekanika trikotatzen artzekua zazpi ehun libera paatüik. Hasi banintzan hasi, bana jin behin xapo'at eta gero eta gehiago kozinatzen ere ibili nuzu eta gustian Bardotzen bizi amarekilan. Emeki-emeki ama ttipitzen ari beitzin, juiten, bi urthe et'erdiin burien hil zautazün ama. Gero nihaur gelditü haurhidekilan, ezdeuskerietan makhurtu, berriz sehi juan goo nielaik etxia fermatü nizin, atxikiz enetako sukhaldia eta khanbera erreserbatzen nielaik. Agertzen zaut oai düan senharra, nihaurek untsa jakin gabe nola deliberatü dizit ezkuntzia igaan lIollan; deliberatü, Amotzeat jin aphillan, esposatü eta hola nun nizan orai lakhetia Amorotzen, artian haatik anhitz kuntent bardoztarren ikhustiaz eta hekin xapo'at elhekan artzia.

Egilea(k):