Baigorri (Nafarroa Beherea)

Hernandorenak antolatu zuen Urruñako bertso-saio arrakastatsua

Hernandorenak antolatu zuen Urruñako bertso-saio arrakastatsua <p>Euskarari nola atxiki zitzaion. Urru&ntilde;ara joan zen bikario. Herri euskalduna eta ederra. Hernandorena giputza Donibane Lohizunen bizi zen, haginlaria lanbidez. Emileri esan zion bertso-saio handi bat antolatzen laguntzeko, eta baita antolatu ere. 700 lagun sartu ziren 300 kabitzen ziren lekuan. Lau onenak Parisera joan ziren kantatzera <em>Basarri</em>, <em>Uztapide</em>, <em>Xalbador</em>&nbsp;eta Mattin izan ziren. Orduan sartu zen Emile bertso munduan.</p>

Tamaina:

Euskarari nola atxiki zitzaion. Urruñara joan zen bikario. Herri euskalduna eta ederra. Hernandorena giputza Donibane Lohizunen bizi zen, haginlaria lanbidez. Emileri esan zion bertso-saio handi bat antolatzen laguntzeko, eta baita antolatu ere. 700 lagun sartu ziren 300 kabitzen ziren lekuan. Lau onenak Parisera joan ziren kantatzera Basarri, Uztapide, Xalbador eta Mattin izan ziren. Orduan sartu zen Emile bertso munduan.