Azpeitia (Gipuzkoa)

Gatzagi naturalarekin egindako gazta

Gatzagi naturalarekin egindako gazta Gatzagi naturala erabiltzen zen. Arkumea hildakoan, gatzagia lehortzen uzten zen, handik zati bat uretan jarri eta gero ur ura botatzen zitzaion esneari. Gazta eskuz egiten zuten, mamia txikitzeko gorostizko tresna bat izaten zen. Gaur egun trapua erabiltzen den bezala, garai hartan, azala egiteko ur beroa botatzen zitzaion gaztari. Egurrezko prentsa gerora ezagutu zuen, lehen eskuekin estutzen zen dena. Oraingo gazta nahiago du, lehengoa oso lehorra zen. Gatzura ere aprobetxatzen zen, hari ateratzen zitzaion mamia ogiarekin edo taloarekin jaten zuten. Mami asko jaten zen, eta kanpoko jendeak ere oso gustura jaten zuen.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AZP-093-026 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Gatzagi naturala erabiltzen zen. Arkumea hildakoan, gatzagia lehortzen uzten zen, handik zati bat uretan jarri eta gero ur ura botatzen zitzaion esneari. Gazta eskuz egiten zuten, mamia txikitzeko gorostizko tresna bat izaten zen. Gaur egun trapua erabiltzen den bezala, garai hartan, azala egiteko ur beroa botatzen zitzaion gaztari. Egurrezko prentsa gerora ezagutu zuen, lehen eskuekin estutzen zen dena. Oraingo gazta nahiago du, lehengoa oso lehorra zen. Gatzura ere aprobetxatzen zen, hari ateratzen zitzaion mamia ogiarekin edo taloarekin jaten zuten. Mami asko jaten zen, eta kanpoko jendeak ere oso gustura jaten zuen.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia