Azpeitia (Gipuzkoa)

Lehengo telak josteko trebetasuna

Lehengo telak josteko trebetasuna Josteko telak non erosten zituen eta nolakoak izaten ziren aipatzen du.

Josteko telak non erosten zituen eta nolakoak izaten ziren aipatzen du.

- Eta telak nundik ateratzen zittuzun?
- Tela berriyak? Ene, ba, ehunenetik, ta kalin erosi, dendatan, dendan, saltzen dituen tokin. Eta ba gero ba aurre berriyak in. Oain ez da aurre berriik eta ibiltzen, bueno, tergale're zaillegue're bada puskatzen, lengo tejidu baiño.
- Lengo telak zer zian, meheagok?
- Mehieguek ez, nahi bazun kruzau antzekuk eta lori xamarrak'e bai, baiño errezo, neretzako errezo puskatzen zienak e?
- Ibilli're bai, beste era batea, puskatzeko're ta.
- Bai, nik aurre berriyak nik botatzen nixkon. ta ez dakit zenek esan zin, "hik botatzen dixkon earki aurre berriyak prakai!" esaten zien. Nik bestiei ikusi ta...
- Aurre berrik esaten dezunen ze izaten zan, dana goitik behera?
- Bai, bueno, ez gerritik nahi badezu, hamendik edo hola, eta barren-barreneaiño're, pixkat goratxeo igual.