Azpeitia (Gipuzkoa)

Aitaren eskolako anekdota

Aitaren eskolako anekdota Aitaren eskolako anekdota bat kontatzen du.

Aitaren eskolako anekdota bat kontatzen du.

Transkripzioa

- Gure aitta zana [...] o, hamen hazitakua zan, ta hayek’e Olatzea eskola, ermitea, ermite haren gaiñin horrek eskolia du ta, ermitea. Ta moja hori, katona esaten ziyoen ordun, ta ipiñi dittu hor bere zerien.
- Katona izaten zan liburu bat?
- Libru bat, ta han ipini mantalin, moja hori, moja horrek, ta bea segi jertsia o puntue iten moja hori, ta harek antzemango zuan, zea, letran bat nola ez zun ondo esan eo, puntua komi o izango zan... “Ez! Esan berriz hori!”, segi harek berriz’e, ta petrala militarra, gure aitte zanak esaten zun hori. Ta, la ostia, amorra in zeon nunbait, ta jata hartu ziok bere jertse hori, bere zea burniya ta dana txikitu ziok aurreko aldin, ta martxa. Ez omen huan geyo eskola jun.
- Monja gaixua.
- Monjia, monjia ikusita, harek ze jeniyotan jarriko zan hua. La ostra!