Durango (Bizkaia)

'Vuelta de España' ikusteagatik lanetik bota

'Vuelta de España' ikusteagatik lanetik bota <p>Beharren hasi zenean, 14 urtegaz Olman lantegian, eguneko 1,5 pezeta irabazten zituen. Bertan zegoela, <em>Vuelta de Espa&ntilde;a</em> ikustera joan zen; bueltan, lanetik bota zuten.</p>

Tamaina:

Beharren hasi zenean, 14 urtegaz Olman lantegian, eguneko 1,5 pezeta irabazten zituen. Bertan zegoela, Vuelta de España ikustera joan zen; bueltan, lanetik bota zuten.

Transkripzioa

- Ni biherrien hasi nitten, “uno cinquenta” egunien. “Ya está bien ¿e?. Una cincuenta”. Eta akordetan nok, pezeta bire altxau oskuenien, bo! Hamalau urteaz hasi nitzen biherrien ni.
- Nun hasi ziñen?
- Olmanien. Olman.
- Eta ze eitten zendun han Olmanien?
- A ze biher? Ba, piezak fundiziñuen zertzen zienak, haidxek apartau te holakoxe geuzak. Inportantzi bako gauzak.
- Ta zenbat denbora ibil ziñen, han?
- Ha, pasau jaten? La Vuelta España etorri zan, Ez etxiat nok irebazi juan ha etapie. Potijo bat hartu ta Kurutziagara juen nitten karrerie ikustiarren. Bueltan etorri ninttenien, despedidu ein ostien /eistien/. Ta gehidxau ez nitten juen biherrien. “Me han despedido pero no vuelvo”. Ta ez nitten biherrera juen.