Azkoitiko San Martin auzoan jaioa

Azkoitiko San Martin auzoan jaioa Azkoitiko San Martin auzoan jaio zen. Ama Elgoibarkoa eta aita azkoitiarra zituen. 10 anai-arrebatan zaharrena da.

Transkripzioa

- Ez zekinat 75... Ez zekinat... sekule ez zonat zea eitten. Zeuzkenat, hirurogeta hamabost urte zeuzkenat. E? Aurten hamasei ein ber ditxiñet, baiña hamabost zeuzkenat oin.
- Ta nun jaio ziñen?
- Azkoitixen.
- Kalen?
- Ez, San Martiñen.
- Baserri baten ala...?
- Ez. Ez, San Martingo etxik bazauren, ba?
- Bai. San Martingo etxetan?
- Eta izen-abizenak?
- Nere.... Bueno, ez zekiñat. Leheno eitten ziñebenan Maria Luz, badakin, ez zaonan zeriken, ta gero bizi guztixen Argi. Entendidu danak Argirekin entenditzen diñebe. Oin, badakin... Oin, karnetin ta hoixetan Maria Luz. Badakin, ez niñen kendu ta halaxe segiu...
- Bai, garai hartan... Ta abizenak ?
- Apelliduk? Larrañaga Aldazabal.
- Eta gurasok, hemengok? Azkoitiarrak?
- Bai. Bueno, gure ama, izetez, Elgoibarren jaixotakue eo, baiñe geo honutz etorri zila ta... gure ama... Bai, ez zekiñat nik...
- Elgoibarren jaiotakoa?
- Elgoibarren jaixotakue. Ta aitte hemen jaixotakue.