Baserriko bizimodua; abereak, basoak, jatekoa
Hizlaria(k):
Bollar Gabiola, Jose
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AUL-021-029 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan beti egoten zen jateko bereziren bat. Diru apur bat zuenak bisigua ere bai. Oilo-salda beti izaten zuten etxean. Baserri handia zuten eta, familian asko izan arren, urte osorako haragia izaten zuten, etxeko ganadua eta txerria hilda. Handik edo hemendik ateratzen zuten diru pixka bat. Pinu asko zuten. Basoan lan asko egina da. Ikatza ere egiten zuten.
- Proiektua: Lea Ibarreko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2025(e)ko apirilaren 24a
- Iraupena: 0:01:49
- Erref: AUL-021/029
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!






Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!