Gabonetako menua; "Txuia"-rekin egindako ohea
Hizlaria(k):
Bikuña Agirre, Joxe
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ATA-037-023 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan, aitona eta amonaren etxera joaten ziren Aitzarte baserrira, Aizkorri inguruan. Egun pare bat pasatzen zituzten bertan. Urte berri eguneko menua: txitxirioak, urdaiazpikoa eta txorizoarekin; xerrak piperrekin; eta postrea, arroz esnea eta turroi pixka bat. Afaltzeko, mondeju-zopak. Artoaren azalarekin ("txuia") eginiko oheetan lo egiten zuten.
- Auzoa: San Martin
- Proiektua: Goierri Telebista
- Elkarrizketatzailea(k): Goierri Telebista
- Data:
- Iraupena: 0:02:07
- Erref: ATA-037/023
- Kodifikatzailea: Itziar Sapsootham
- Emalea: Goierri Telebista
- Gaia(k): Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!