Ataun (Gipuzkoa)

Seminarioan, giro ona; baina gosea oso presente

Seminarioan, giro ona; baina gosea oso presente <p>Seminarioan zebilela, bere kurtsoan 90 ikasle ziren. Guztira, 250 ikasle inguru izango ziren han. Giro ona zegoen ikasleen artean, baina gosea oso presente zegoen.</p>

-Zenbat zeudeten danea, zenbat mutiko?
-Gure kurson laurogeita hamar edo; eta danea ba hiru kurso edo lau ez dakit zer egongo zien, ez zien hain ugarik beste kursok baiño berrehun ta berrogeita hamar lagun edo, bai, bai.
-Gipuzku guztitik?
- Bai, Gipuzkua guztiti, bai, bai.
-Ta giroa ona zan zuen arten edo liskarrak izaten zien?
-Ez, ez, giro, giro ona, giro ona zan. Bakarrik ba… ba hoi, gose-haize hoi eta paseatzea ateratzen giñenen'e han sagasti baten ingurun pasautakon ba sagarren bat edo hartzea nahi izaten gendun baiño, jolin!, hoi pekatu mortala zan eta han aguantau behar izeten gendun ahal zan bezela. Bai.

Egilea(k): Alejandro Pulido