Ataun (Gipuzkoa)

Zeruan lekurik bai?

Zeruan lekurik bai? <p>Feliperi buruzko istorioa kontatzen du, zeruan lekua bazuenekoa.</p>

Feliperi buruzko istorioa kontatzen du, zeruan lekua bazuenekoa.

Transkripzioa

- Felipe, ba, zan republikano hutse ta apaizek… mezaik ezta pentsatu´re! Ta gaixotu da /gaixotua/. Ta sobra´re ba, ez dakit ba, zenek pentsauko zon barru hontan ta ekarri do /ekarrio/ apaize. Ta, hala, ba, nik ez dakit ze esango zion. Ta gero etorri da /etorria/ Kleszenzio, Legazpin lan eitten zon, —hue ezautu zendun behintzet.
- Anaie.
- Anaie.
- Bixitan.
- Klaro, hue enterau da seittun ta hue etorri da /etorria/ illea hartzea seittun laneti etorritakon. Ta: “Ze mouz hao Felipe ?” ta “Ba, poliki neok” ta “Apaize´re ekarri emen dek ba”, ta “Bai, ekarri diat ba” ,“Ta ze esan dik?” eta “Zerun erdi-erdiako naula”, “Ta hik ze esan diok?” eta “Nik gaixkixeago [bada´re] hemen [ariko] geala”. Hoixe da dana.
- Bai, bai, bai.

Egilea(k): Alejandro Pulido