Kooperatibako jangelako kontuak

Kooperatibako jangelako kontuak.

Transkripzioa

Han bertan euen sukaldie, eta bazkaixek be bertan eitten zittuen. Ni lenengo fan nintzenien hara bazkaitten, jo!, jente danak esaten auen bazkaixa txarra zala. "Honeik etxien ze jango ete daue?" Bazkai ederra! Lentejak, babak, oso ona; okela gisaue... Baiña handik hille bire jan danak eukien gusto bardiña. Lenengo okela gisauei hartu nutsen iguiña. Gero lentejai, gero babai. Azkenien bakarrik ogi bollotxue... A, eta ardaue emuten oskuen, baso bat ardau be emuten oskuen gure geuenai. Haxe ogixe eta ardaue jan-eta... Gero etxetik erueten be beste denporaldi bat eitten gauen. Gero barriro jangelara.