Errementari lanarekin noiz eta nola hasi zen

Bixentek baserria zuen eta errementari lana egiten hasi zen bertan: erremintak zorroztu, konpondu...

Transkripzioa

Eta emen Mondrauen noiz ipini ziñuan sutaixa? Hau ifintzia, ba, guk basarrixa eukaun emen ba ganauekin-da, or ibiltze giñan, sartzen nittuen lekuen olako lokaltxo bat preparau nauen, da asi nitzen nere kontura lanien, errementari lanian bai. Da gero ba andik ona etorri nitzan, da au ifini nauan, da orduan ba lan asko zan da or ni perratzaille ibili nitzen lekuko ori, mutiku ori, ori be ba Ugartenera o Ulgorrea sartu zan, da geo ba jentia neureana etortze zan geixena, da emen lan asko eoten zan gero, zea basarriko jenerua, osea basarriko erreminttie itte zan, goldak, burdixak, arreglau, dana, bueno, baserriko gauza dana.

Egilea(k): Iñaki Arana