Okindegia eta errazionamendua

Okindegia eta errazionamendua <p>Gerra bukatu zenean, errazionamendua jarri zuten. Ogi beltza izaten zen. Azkarate okindegian egiten zuen lana denbora horretan: okindegian ez zuten errotarik, labea bakarrik. Irina kanpotik ekartzen zuten. Errazionamendua ere bertan partitzen zuten.</p>

-Bai, dana razionamentua. Ta ogixe be bal-baltza. Bueno ogixe be ez zan izeten. Ez dakit zekin eitten auien.
-Eta zeuek be panaderixan ha jaten zeuein?
-Bai. Bai, bai.
-Ta ez zan etorten baserrittarren bat garixekin edo?
-A, karo, zueik errotia ez zeukein, ezta?
-Ez.
-Bakarrik labia.
-Labie, labie, bai. Urunek kanpotik etorten zien, razionamentuaz, gaiñera. Hainbestentzako, razionamentuaz.

Egilea(k): Iñigo Agirre Mendieta