"Gaua, gauekoentzako; eguna, egunekoentzako"

"Gaua, gauekoentzako; eguna, egunekoentzako" Zarugaldeko mamuari buruz hitz egiten du. Amandreak esaten zien gauez joanez gero, izara zuriz jantzitako mamua atera eta zera esaten zuela: "gaua, gauekoentzako; eguna, egunekoentzako"

Transkripzioa

-Zuk, zuretako ezaguna da hau Zarugalden edo, Albako kanpaiak eta fantasmia ta goguen dakotzu zuk? Fantasmiak urteten ebela Albako kanpaiak jota ta…
-Entzun, amandriei-ta entzun bai, baiñe… Antxiñekuek amandriek kontetan uskun: “Gaba gabezkuentzako eta egune egunezkuentzako”. Ta gabaz juaten bazien, igual izerakin urteten euela ta “Zer?“, “Gaba gabakuentzako eta egune egunezkuentzako” eta buelta ein ta etxera. Fantasmak edo… Horreik gauzok kontetan uskun.

Egilea(k): Iñigo Agirre Mendieta