Gari lanak

Gari lanak Gari lanei buruz hitz egiten du. Garia ebakitzen aritzen zirenei ura eramaten zien. Larrinean egin, lastoa bildu... ohi zuen.

-Zer moduzko lana zan garixenoi?
-Buuu gu txikiñek gitzen, guk ure karrietan gauen bakarrik e, erateko, ebaitten ebitzenien.
-A bai? Eta zuk, zuk hamalau… osea eskolak bukatu zittueiñien-eta ez euen garirik etxian ia?
-Bai, baiñe gero ba ez dakit ze eitten auen. Baiña gu eskolan gebitzenien ta bakaziñuetan, gari ebaitten ibilten bazien, ba, “Ekarri ure!“ ta ure eruten gutsen itturrittik. Han etxie baiño goratxuau gauken itturrixa, freskua ura. Ta handik ure erueten gauen.
-Eta gari-joten eta ez ziñain ibiltten?
-Bai, larraiñian.
-Larri… bai, hori itten han, bai han ibilten giñen.
-Gari kontue, ba, horixe, ni ebaitten ez dakit sekule ez dakit, akaso egunen baten apurren baten, baiñe… gero larriña in, ta zera lastue batu, ta kamararako preparau ta horreik danok bai, baiña, bestela, ba, ez.

Egilea(k): Iñigo Agirre Mendieta