Antzinako bizimoduarekiko ikuspegia

Antzinako bizimoduarekiko ikuspegia Bizimodua nola aldatu den aipatzen du. Lehenago inguruko herrietara oso gutxitan joaten ziren; anaia Gasteizko seminarioan egon zenean ere, urtean behin bakarrik etortzen zen etxera.

Transkripzioa

-Baiña pentsaizu zelan kanbixau dan denporia, gure Julen eta Seminaixuen abade eiñ arte Bittorixako seminaixuan egon zien bai,e, eta urtien behin eitten gauen bisittia, e. Kurso guztien ez zien etorten etxera. Eta urtien behin, San Jose egunian. Ta zan, bua!, juatia hara. Zelan aldatu dien geure denporan honek gauzok!