Aramaio (Araba)

Ekonomika sukaldea

Ekonomika sukaldea Eustakin aitak etxea zabaltzen jarraitu zuen. Txapazko ekonomika sukaldea jartzen, auzoan lehenetarikoa izan omen zen.

Transkripzioa

-Ta, bueno, ha. Ta gero ein auen gehitxua. Ta gero gure aittek eta amak be ein auen apurtxo bat gehitxua, ein auen. Ta, bueno, puskat jantziaz jantziaz etxioi. Ta gure aittek eta amak gero ein auen haunditxuaue, gero ifini auen txapie be bai. Hemen labie auen ogixek ittekue, ta hor beheko sue. Ta ekonomikie esaten zana, famosue zan ekonomikie, ekonomikie hortxe ta bentanara bittartien dana ladrillo zurixekin ifini auen. Ta, bueno! Beste lekutan iñun be ez euen, ta jentie ikusten ekonomikie, ekonomikie ikusten. Ta gero Untzilleko Etxebarrikuek ifini auen barriro. Hak be ipini auen ekonimikioi. Ta lehelengo-lehelengokue geurie, ta Untzilleko Etxebarriko ekonomikie. Gero ifini zittuen gehixauk be bai, danak ifini zittuen. Baiña lehelengo-lehelengokue holaxen izen zan. Holaxe.
-Nundik ekarri zebein?
-Atxabaltatik. Ekonomikie Atxabaltatik. Astuen edo, burdixen edo. Orduen ez auen kamiñoik.