Arakaldo (Bizkaia)

Baserriko labea eta ogiak

Baserriko labea eta ogiak Parrila bat izaten zuten sagarrak edo madariak erretzeko. Ogia eta artoa egiteko, labea zuten kanpoan. Erabat lehortu gabe egonez gero, labean lehortzen ziren artaburuak erotara eraman baino lehen. Ogia, artoa eta jaika (legami gabeko artoa) egiten zen. Esne egositan zopak egiteko erabiltzen zen jaika. Ogiak zortzi egun edo, irauten zuen.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AKD-003-032 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Parrila bat izaten zuten sagarrak edo madariak erretzeko. Ogia eta artoa egiteko, labea zuten kanpoan. Erabat lehortu gabe egonez gero, labean lehortzen ziren artaburuak erotara eraman baino lehen. Ogia, artoa eta jaika (legami gabeko artoa) egiten zen. Esne egositan zopak egiteko erabiltzen zen jaika. Ogiak zortzi egun edo, irauten zuen.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia