Instrukzioa eskolan

Instrukzioa eskolan <p>Soldadu zihoazen mutilei instrukzioa erakusten zien maisuak, pilotalekuan. Instrukzioa erakusten zieten eskolan ere, <em>Cara al Sol</em> kantatu eta desfilea ere egiten zuten.</p>

Tamaina:

Soldadu zihoazen mutilei instrukzioa erakusten zien maisuak, pilotalekuan. Instrukzioa erakusten zieten eskolan ere, Cara al Sol kantatu eta desfilea ere egiten zuten.

Transkripzioa

- Umetako kontuak ba umetan dotrinia atzetik aurrera eta aurretik atzera. Gero orduan zeren maistruak. Akordatzen naiz ni gu mutikuak. Soldau juteko mutillei instruziñuak erakusten otsen pelotalekuan maistruak domeka goizetan. Eta gu juten giñan harek ikustera eta esaten giñuan: "Joe, horrek baiño hobeto eitten juau guk instruziñua". Maestro nazionalak instruziñua erakusten soldau renplaz....
- Kintueri?
- Kinttuei.
- Entzun barik neuan hori.
- Ba hori ni hemen naon bezela, hori egixa da.
- Pelotalekuan?
- Jai goizetan, soldau, filetan integrau bihar zeben kintuei instruziñua erakusten otsen maestro nazionalak. Eta guri astian egunero gimnasia, instruziñua, 'Cara al Sol'. Formauta, e, 'Cara al Sol', eta danak. Gero Antzuelan zeren moruen gerrako fusillak zeren Antzuelan, eta harekin.
- Desfilekuak?
- Desfilekuak! Danak! Eta lehen esan dotena, jun horra Azalditta-Lizargarate aldera ta gu patrullak ein eta. Sistema, e...
- Lehen aittatu dozu Koroso. Basarrira?
- Ingurura.