Bizimoduarekiko ikuspegia

Bizimoduarekiko ikuspegia Bizimodua zeharo aldatu da. Esaldi indartsua. Goserik ez, baina lujorik ere ez. Familia kontuak.

Bizimodua zeharo aldatu da. Esaldi indartsua. Goserik ez, baina lujorik ere ez. Familia kontuak.

-Atariraiño autuakin eta.
-Ateraiño zerian, eta oiñez ibiltzeko nagiz jendia artian.
-Asko aldatu dia gauzak.
-Bueno! Esan be ezin! Guk sei-zazpi urte giñutzenetik ein daben diferentzia... Ez dakit. Akaso haundixaua eingo eban hainbeste urtian. Baiña gora eittia kostako jako. Behera ez dailla hasi.
-Zuek ezautu dozuez beste bizimodu edo beste sasoe batzuk, baiña guk halan ohittuta; bueltia etorriko balitza...
-Aaa! Gorrixak ikusi bihar bueltia etorriko balitza. Jangoikuai eskerrak goseik ez giñuan geuk pasau, baiña lujoik ezekin be ez.
-Familixia be haundixa izango zan?
-Sei anae-arreba giñan. Aitta eta ama. Zaharrik, aittona-amonaik ez giñuan guk ezautu. Orduan lehenao hiltzen zien itxuria. Geure gurasuak be... Amak larogeta urtiak hartu zittuan, larogeta hiru edo lau edo. Ez dakit zenbat hartu zittuan. Aitta lehenao hil zan. Enda oin anaia, ixa larogeta hamar dauzka, eta bigarrenak be larogeta zortzi. Aurtengo neguan larri ibilli da, baiña berriz ere ondo. Eta holaxe.