Jatekoa baserrian; Gabonetako eta Aratosteetako jana
Hizlaria(k):
Iparragirre Alberdi, Josefa
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-057-022 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Lan-banaketa baserrian. Emakumeak etxeko lanak egiten zituzten gehiago; ortua ere zaintzen zuten. Ortuan ereiten ziren barazkiak. Jatekoen inguruko azalpenak. Txerria eta ardia hiltzen zirenean, urdaia, zezinia... egiten ziren. Jaiegunetan, beti zerbait berezia prestatzen zuen amak. Gabonetako jana: intxaur-saltsa. Nola prestatzen zen. Aratusteetan, torradak jaten zituzten. Horretarako Bergaratik "panpotak" ekartzen ziren (ogi bereziak).
- Proiektua: Deba Eskualdeko Ahotsak - Antzuola
- Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao
- Data: 2005(e)ko ekainaren 06a
- Iraupena: 0:03:55
- Erref: ANT-057/022
- Kodifikatzailea: Itziar Alberdi Bilbao
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Baratzea eta soroa , Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Familia eta harremanak » Lagunartea eta familia » Etxeko zereginak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!