Antzuola (Gipuzkoa)

Jatekoa baserrian; Gabonetako eta Aratosteetako jana

Jatekoa baserrian; Gabonetako eta Aratosteetako jana Lan-banaketa baserrian. Emakumeak etxeko lanak egiten zituzten gehiago; ortua ere zaintzen zuten. Ortuan ereiten ziren barazkiak. Jatekoen inguruko azalpenak. Txerria eta ardia hiltzen zirenean, urdaia, zezinia... egiten ziren. Jaiegunetan, beti zerbait berezia prestatzen zuen amak. Gabonetako jana: intxaur-saltsa. Nola prestatzen zen. Aratusteetan, torradak jaten zituzten. Horretarako Bergaratik "panpotak" ekartzen ziren (ogi bereziak).

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-057-022 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Lan-banaketa baserrian. Emakumeak etxeko lanak egiten zituzten gehiago; ortua ere zaintzen zuten. Ortuan ereiten ziren barazkiak. Jatekoen inguruko azalpenak. Txerria eta ardia hiltzen zirenean, urdaia, zezinia... egiten ziren. Jaiegunetan, beti zerbait berezia prestatzen zuen amak. Gabonetako jana: intxaur-saltsa. Nola prestatzen zen. Aratusteetan, torradak jaten zituzten. Horretarako Bergaratik "panpotak" ekartzen ziren (ogi bereziak).
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia