Ardo-saltzaileak, txakolina eta Leon garagardoa
Hizlaria(k):
Urkola Zuriarrain, Joxe
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANO-003-034 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Ardoa Tolosako Ezkerrorenetik hartzen zuten tabernarako. Murchantetik ekarritakoa zela uste du. Garai batean txakolina bazen Getarian edo inguruetan, baina Tolosa aldean ez. Ez daki nola zabalduko ote zen; berari ardozale batek aipatu zion. Garagardoa Donostiako Leon lantegikoa izaten zen. Tolosan zuten biltegi bat eta hara ekartzen zuten Donostiatik. Botiletan erosten zuten. Azken urteetan San Migel garagardoa saltzen zen gehien.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Miren Artetxe
- Data: 2010(e)ko otsailaren 04a
- Iraupena: 0:02:53
- Erref: ANO-003/034
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Aisia » Taberna giroa » Tabernak eta jatetxeak , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!