Andoain (Gipuzkoa)

Eskolan Sor Segundarekin

Eskolan Sor Segundarekin <p>5 urte zituela bidali zuten lehenengo aldiz eskolara. Sor Segunda izan zuten han maistra, eta harekin zer ikasi zuten azaltzen du.</p>

Transkripzioa

- Bost urte nituela bialdu ninuen lehendabizi eskolara. Zan haur txikiak ibiltzen ziran eskola. Bost urtetikan ba zazpi-zortzi bitartekoak edo hola. Lekeimea zan, gendun irakaslea, izena Sor Segunda zuena, eta horrekin ba ikasten gendun han ba kontatzen, ikasten gendun batuketak egiten, kenduketak egiten ere bai. Ikasten genduen zerbaite irakurtzen, beste zerbait idazten; gauza haundirik ez. Bostetikan zazpi urte bitartean gauza haundirikan ez, eta zazpi urte zirela.
- Doktiña edo zerbait bai?
- Bai, bai, bai. Este, otoitz aldetikan, garai hartako otoitzak eta doktriña hori oso beharrezkoa izaten zen garai hartan, gehienbat exijitzen ziguna.

Egilea(k): Jon Alkorta Agirrezabala