Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Merkataritza-peritu azterketa Bilbon

Merkataritza-peritu azterketa Bilbon <p>Lau urtez egon zen Durangoko karmeldarretan merkataritza-peritu ikasketak egiten. Azterketa Bilboko "Escuela de Comercio"n egin zuen. Oraindik ere oso interesatuta dago ekonomia gaietan.</p>

-Durangokoak akordu onak dekozuz, ezta?
-Eh?
- Durangokoa akordu ona dekozu, ezta?
-Bai, bai, bueno oso ona, ta bueno hango jentie ezetzen dot /ezetzeot/ nik orduko denporakoak ba batzuk neure edadekoak direz baia beste batzuk pixkat gaztiauak bebai baia horrek nire edadekoak ia badoaz e?
- Ta zenbat denpora egon ziñen han hori “perito mercantil” ikesten?
- Ba hori zan.. bost urte ziren. Halanda ze ba, pentsetan dot /pentseteot/ lau urtean edo ein neuela neuk, lelengo urtiek ein nittuzen ariñau ta gero, libretik zan lez examiñeu ein biher gendun Bilbon, “Escuela de Comercio” euken izena oin zerekoa da, oin “Escuela de Economicas” edo.
- Gaur eguneko karrera baten lez ein zendun orduen?
- Bai, bai,bai gauza asko dauz oin esaten ostsiedazanak /esateotsiezanak/ nik eta dinot: “pues ese libro de economia trae” Ta bueno neu naz asko gustetan dat ekonomia, asko gustetan dat geiau be, oin be periodikuen lelenengo-lelenengo beittuten dana zelan dauen ekonomia ta bueno emoten dot berrintxe bat batzuetan eitten dot bueno,
-Ba beittu zelan gauzen oin, ta bueno zelan ein littikezen lelokerixek.

Egilea(k): Aitor Alonso (Urritxe institutua) , Alain Barañano (Urritxe institutua)