Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Munduan zehar ibilitakoa

Munduan zehar ibilitakoa <p>Zornotzar petoa izan arren, Frantzian, Ingalaterran edota Errusian bizitakoa da, eta munduan zehar asko bidaiatutakoa.</p>

- Zornotzar peto-petoa zarela zu., zornotzar-zornotzarra.
- Bai, Zornotzakoa, bai Zornotzakoa. Bueno, esangotsut /esango dotsut/ bizi izen nazela, kanpoan be ba bizi izen naz. Frantzian bizi izen naz, Inglaterran be bai, ta eta Rusian be bai. Bai. Ta gero biajau dot asko. Eon naz Ameriketan, ta eon naz hori, biherreko biherreko zeregiñekaittik. Ba kasi ke esango neuskizu, bueno “esto” Afrikan eon naz Egipton, ta zerien be bai, ta Marruekosen be bai, bai. Ta gero Turkian be bai, ta gero zelan /esangotsut/ esango dotsut? ba Alemaniara ta Poloniara izen naz hogeta hamar bider-edo, ze neukezan, geunkezan urte batzuetan, geunkezan komertzial biajiak haraiño, harako.

Egilea(k): Leire Jauregibeitia (Urritxe institutua) , Julen Jimenez (Urritxe institutua)