Albiztur (Gipuzkoa)

Etxean ura izateko tranpak

Hizlaria(k): Uranga Alberdi, Carmen

Etxean ura izateko aitak tranpak egiten omen zituen.

Transkripzioa

- Ba al dakizu ze itten zun harek? Ganbaran, ba berrehun litroko uda zea jarri, bidoia, ta hemendik mangak sartu, bete arte bete arte hue euki, [...] hartatik gastatu , eatea-eta honea, baiño sukaldeako ta behar zan ude, hemendik betetzen zun. Ta geo, hara ude aittu dek ba, berriz´e sartu, ta "lley puesta trampa puesta" esaten da. Ba harek hoixe itten zun. Ez zeola eukitzeik kontinuamente ude hola zean, betetzen kontinuamente ta iñor etortzen bazan ude eatea-o, atea azkar e, behik o idik ude edatea hola, atea azkar [...] atzea sartu, ta holakoxe martingalak! Zenbat gauze eakusten uen e, eziñek eta ezak-eta.

Egilea(k): Maddi Gallastegi