Abaltzisketa (Gipuzkoa)

Ardiak nola zaintzen zituzten

Ardiak nola zaintzen zituzten <p>Neguan ardiak etxera ekartzen zituzten. Eguerdian basora eta arratsaldean belazeetara eramaten zituzten. Lehen ardiak orain baino hobeto zaintzen zituztela uste du.</p>

- Ni konforme nao.
- Ta negua etortzen zanian, ordun, ardik ekartzen zian etxe aldea, ta ze eukitzen zenituen barrutin, hola, normalian?
- Atea gabe?
- Ez, ez, ez, oain oiangok dare atea bare. Ordun basoa ataa ta hola eguardi arten bason ibili, ta atsalden belazea pasa. Uain baiño, [artzantza] hobea itten zan ordun. Ni neezako, e.
- Ardik hobeto zainduta.
- Ondo kontu inda.