Tolosan neskame egon zeneko kontuak

Tolosan neskame egon zeneko kontuak Hamaika urte ingururekin neskame egon zen Tolosan. Gosea pasa omen zuen bertan. Txikia zen eta lanak egiteko nola moldatzen zen kontatzen du. Etxeko gizona eta bi seme abokatuak ziren eta alaba, berriz, medikua. Orkatiletarainoko uniformea jantzita etxeko andreari laguntzera joan behar izaten zuen plazara. Behin infekzioa sortu zitzaion eskuan, baina lanean jarraitu zuen, etxeko gizona konturatu arte, fama txarra ematen zuelako neskame-lekua uzteak. Orduko bizipenak.