Ziortza-Bolibar (Bizkaia)

Jateko bereziak: garbantzuak, oiloa eta arroz-esnea

Jateko bereziak: garbantzuak, oiloa eta arroz-esnea Etxeko txahala hiltzen zutenean, gatzetan sartzen zuten okela eta zezina egiten zuten. Gero, lapikora sartzeko erabiltzen zuten edo tortilla egiteko. Etxean hasten zituzten oilaskoak saldu egiten zituzten, gutxitan izaten ziren etxean jateko. Jaietan, esaterako, garbantzuak, oiloa eta arroz-esnea jaten zituzten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan BOL-010-018 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Etxeko txahala hiltzen zutenean, gatzetan sartzen zuten okela eta zezina egiten zuten. Gero, lapikora sartzeko erabiltzen zuten edo tortilla egiteko. Etxean hasten zituzten oilaskoak saldu egiten zituzten, gutxitan izaten ziren etxean jateko. Jaietan, esaterako, garbantzuak, oiloa eta arroz-esnea jaten zituzten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia