Azpeitia (Gipuzkoa)

Orduko janariak eta amaren postreak

Orduko janariak eta amaren postreak Gabonetan denak elkartzeko ohitura zuten, bestela ez zuten egun jakinik. Gabonetan, ordea, neskame eta morroi joandakoak-eta etxera bueltatzen ziren. Gainera, turroia ekartzen zuten eta gustura egoten ziren. Horrelako egunetan zer jaten zuten kontatzen du. Ama esnezko postreak egiten zen ona, ahizko pastelak eta torradak esaterako.Ez zuten goserik pasa beraiek. Baserrian beti izaten zen babarruna eta patata behintzat; luxurik gabe, baina goserik ere ez. Txerria ere hiltzen zuten, eta ardikia, berriz, urte guztian izaten zuten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AZP-092-022 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Gabonetan denak elkartzeko ohitura zuten, bestela ez zuten egun jakinik. Gabonetan, ordea, neskame eta morroi joandakoak-eta etxera bueltatzen ziren. Gainera, turroia ekartzen zuten eta gustura egoten ziren. Horrelako egunetan zer jaten zuten kontatzen du. Ama esnezko postreak egiten zen ona, ahizko pastelak eta torradak esaterako.Ez zuten goserik pasa beraiek. Baserrian beti izaten zen babarruna eta patata behintzat; luxurik gabe, baina goserik ere ez. Txerria ere hiltzen zuten, eta ardikia, berriz, urte guztian izaten zuten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia