Otorduetako jakiak eta txerri-hiltzea
Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.
Hizlaria(k):
Lopetegi Zabaleta, Tiburtzio
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ZES-045-024 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Otorduetan baba, porrua, aza, etab. jaten zuten. Urtean bi txerri hiltzen zituzten eta txerrikiarekin ateratzen zuten olioa,olioa errazionamenduan izaten baitzen. Odolkiak egin eta auzora eramaten zituzten. Harakina joaten zen etxera txerria hiltzera eta txerrikia gatz-kutxan gordetzen zuten kontserbatzeko.
- Proiektua: Zestoako ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Aitziber Otegi
- Data: 2009(e)ko otsailaren 27a
- Iraupena: 0:02:15
- Erref: ZES-045/024
- Kodifikatzailea: Aitziber Otegi
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Baserriko animaliak
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!