Zestoa (Gipuzkoa)

Soldadutzan Burgosen eta Donostian

Soldadutzan Burgosen eta Donostian <p>Soldadutzatik libratzeagatik meatzean aritu zen lanean eta ondoren Iraetako lantegi batean, baina azkenean Burgosera eta Donostiara joan beharra suertatu zitzaion. Instrukzioak egin eta alpapa ebakitzen aritzen zen Burgosen; Donostian, berriz, arropen kargua izan zuen. Bizikletaz joaten zen Donostiara. Etxekoekin kartaz jartzen zen harremanetan. Soldadutzako lagun batzuk izendatzen ditu. Burgosen zegoela bi erreal irabazten zituen egunean eta irabazitakoa ogitartekotan joaten zitzaion.</p>