Bardoze (Lapurdi)

Arratoia zopa barnean

Arratoia zopa barnean Frantxoak kontatzen digu Marseillan pasatu zuen soldadugoan gertatu zitzaiona, jateko orduan. Denak eltze baten inguruan jarririk zeudelarik arratoi ("garratoin") bat ikusi zuten zopa barnean…

Transkripzioa

- Frantxoa: Zerbitzia egin dut han... egin dudalaik, Marseillan, klasak egin ditut /tut/ han, hasi mahainien, zopa. Zopa, "voilà", bana... barnien - nola erraiten da? - garratoin bat bazen!
- Zoparen barnean?
- F.: "Oui" ! Hura ikusi dut!
- Beharbada, gostu ona eman zion...!
- Isabelle-Louisette: Eta beharbaa!
- Erraten dute lapinen gostu bera duela! Ez dakit, ez dut dastatu nik...
- I.L.: Nik ez dut /eztut/... bana bon, "en... en Chine", edo ez dakit /eztakit/ batee nun... eta jaten dituzte /tuzte/ hoik'e, izigarri ona dela...! Lapin gustia omen du. Te!
- Zer hura? Astoa?

Egilea(k): Peio Dibon-Elissiry