Udazaleen kotilioiak

Gau batzuetan udazaleek kotilioiak egiten zituzten jauregietan.

Transkripzioa

- (E) Egiten zan, ba, jende horrek, ba, gau batian, palaziyo batian, jauregi batian, hurrenguan bestian, bakoitzak beak zeatuta, moldatuta, “Cotillón”! Jantziyak erdiyak papelezkuak o...
- (M) Kotilloiak e?
- (E) Eta batzuek era batea, “Carnaval” bezela. Gazte jendia, gazte sasoikua, pixkat dantzatu ta hantxen, beren herriko jendianetikan aparte pixkat, bean artian ta [...]... Hamentxe, urtian, ba, udaran, ba, bi o hiru bider ingo zian, bi o hiru txaletetan ingo zan. Ta herriko jendia, ba, nola jantzita nola juten zian, hantxe beira hayei nola nola zijoazten ta…
- (M) Akordatzen nauk batian kotilloi haietako bat Santillananeko palaziyuan...
- (E) Zeiñena?
- (M) Zeiñena? Ba, kotilloia o bai... hoitakua izan ber ziyan, “del príncipe heredero de Fustemberg”. Goatzen al haiz? Eon hai pixkat! Eon hai pixkat! Eon hai lasai. Ze! Ze! Fustemberg huan! “Príncipe heredero del Fustemberg”!
- (E) Oneloe! Ze arrayo!
- (M) Ez, ez, ez!
- (E) Ze ezetz!
- (M) Oneloe baiño leno. Fustemberg o zea hori... Ta, hala, batian, hortxe dabiltzala, festa hortan dabiltzala: “Viva el príncipe heredero de Fustemberg!” batek, ta “Y su xofer!” bestiak. Hi, “tócate”... Zer dizkiyok! Hori’re pasadizo bat da...

Egilea(k): Agurtzane Loiola