Tabernari lana oso gogorra da, ez dago jaiegunik

Tabernari lana oso gogorra da, ez dago jaiegunik <p>1957an tabernarien artean bilera handi bat egin zuten. Orduan 53 taberna zeuden Zarautzen. Bilera izan zen baxo-erdiaren prezioa igotzeko izan zen. 1963an beste bilera bat egin zen, eta orduan 38 taberna bakarrik zeuden. Tabernari askok eta askok tailerretara joan ziren. Tabernetan ere lan asko zegoen, baina gutxiago kobratzen zen, eta jaiegunik ez. Tabernariek ez dakite Sanpelaio eguna zer den, udan hondartzan bainatzea zer den, euskal jaia zer den...</p>